неділя, 13 жовтня 2024 08:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники активізувалися на кількох напрямках фронту - нові дані Генштабу

Загарбники активізувалися на кількох напрямках фронту - нові дані Генштабу
Українські військові відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті загалом зафіксовано 186 бойових зіткнень.

Найактивніше загарбники штурмували на Курахівському напрямку. Ворог також був активним на Покровському та Куп'янському відтинках фронту. Про це вранці 13 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п'ять ракетних ударів із застосуванням восьми ракет. А також 90 авіаударів, зокрема, скинув 158 КАБів. Крім цього, здійснив 4243 обстріли, з них 156 - із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів у районах 25 населених пунктів Сумської, Харківської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Водночас за минулу добу ракетні війська та артилерія Сил оборони уразили засіб ППО, шість районів зосередження озброєння і військової техніки та один польовий склад боєприпасів російських загарбників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відновили позиції біля одного населеного пункту на Донеччині - DeepState

На Куп'янському напрямку за добу відбулося 23 атаки окупантів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Петропавлівки, Кучерівки, Колісниківки, Кругляківки, М'ясожарівки, Степової Новоселівки, Піщаного, Вишневого та Лозової.

На Лиманському напрямку ворог атакував 19 разів. Намагався просунутись уперед у бік Новомихайлівки, Греківки, Невського, Новосадового та Торського.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали три штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам'янського, Івано-Дар'ївки та Виїмки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували дев'ять разів у районах Калинівки, Часового Яру та Ступочок.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 15 атак у районах Торецька та Щербинівки.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 36 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Миролюбівка, Лисівка, Крутий Яр, Селидове, Новотроїцьке, Мирноград та Михайлівка.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 47 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах Ізмайлівки, Гірника, Курахівки, Желанного Другого, Цукуриного, Новодмитрівки, Новоселидівки, Георгіївки, Костянтинівки, Курахового, Зоряного, Дальнього та Антонівки.

На Времівському напрямку противник здійснив чотири штурми позицій ЗСУ у районі Богоявленки. Активно залучав для ударів на цьому напрямку штурмову і бомбардувальну авіацію.

На Оріхівському напрямку відбито одну ворожу атаку неподалік Роботиного.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували українські позиції дев'ять разів. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію й авіацію по районах українських населених пунктів.

"Триває операція у Курській області. Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу", - додали у Генштабі.

Минулої доби втрати російських загарбників склали 1300 осіб.

Окрім того, українські воїни знешкодили дев'ять танків, 49 бойових броньованих машин, 29 артилерійських систем, одну РСЗВ, два засоби ППО. А також 45 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 71 автомобіль та одиницю спеціальної техніки окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники активізувалися на кількох напрямках фронту - нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі