вівторок, 22 серпня 2023 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

За три дні знешкоджено п'ять російських літаків: у ГУР повідомили про роботу диверсантів в РФ

За три дні знешкоджено п'ять російських літаків: у ГУР повідомили про роботу диверсантів в РФ
Удари по російських аеродромах завдають диверсанти, яких координує українське ГУР. Фото: t.me/FastFocus

На території Росії таємні групи, діяльність яких координує Головне управління розвідки Міноборони України, вдарили безпілотниками по російських бомбардувальниках на двох аеродромах.

У результаті за останніх три дні в РФ диверсанти знешкодили п'ять російських літаків, в тому числі стратегічні бомбардувальники, які наносили ракетні удари по українських містах. Про це повідомляє NV з посиланням на джерело в ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що сталось на російському аеродромі: Юсов розкрив деталі

Зокрема, вранці 19 серпня агенти, які співпрацюють з українською військовою розвідкою, атакували безпілотниками військовий аеродром у Сольцях Новгородської області РФ. Там знищено бомбардувальник Ту-22 М3, ще два літаки отримали пошкодження.

А вранці 21 серпня в Калузькій області Росії на аеродромі Шайковка внаслідок атаки дронів пошкодження отримали два російських бомбардувальники.

"Ці операції з дронами координуються ГУР та нанесли чутливі втрати ворогу в військовій авіації. Та й головне, що таких літаків в країні-агресорі вже не виробляють", ‒ зазначило джерело в ГУР.

Вранці 21 серпня безпілотник атакував аеродром Шайковка у Калузької області. Дрон "впав на території аеродрому" і пошкодив "невикористовуваний літак". На аеродромі Шайківки розташовані літаки дальньої авіації Ту-22М3. З них окупанти атакують Україну ракетами.

У Росії 19 серпня невідомий безпілотник завдав удару по аеродрому "Сольци" в Новгородській області. Там знаходилися дальні надзвукові ракетоносці-бомбардувальники Ту-22М3. Повідомляли про щонайменше один пошкоджений літак.

Зараз ви читаєте новину «За три дні знешкоджено п'ять російських літаків: у ГУР повідомили про роботу диверсантів в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі