четвер, 15 серпня 2024 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

За добу ворог скинув 71 КАБ - Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

За добу ворог скинув 71 КАБ - Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті загалом зафіксовано 165 бойових зіткнень.

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п'ять ракетних ударів із застосуванням п'яти ракет. А також 58 авіаударів, зокрема, ворог скинув 71 КАБ. Про це вранці 15 серпня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Російські загарбники також здійснили 4365 обстрілів, з них 135 - із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема в районах 17 населених пунктів Харківської, Донецької та Запорізької областей.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та пункту управління. Уразили також чотири артилерійські системи, засіб ППО, склад боєприпасів та ще один важливий об'єкт окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія окупувала ще два населені пункти на Донеччині

На Харківському напрямку відбулося чотири бойових зіткнення в районах населених пунктів Вовчанськ та Сотницький Козачок.

На Куп'янському напрямку за добу відбулося дев'ять ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Петропавлівки та Берестового.

На Лиманському напрямку ворог атакував 15 разів. Намагався просунутись уперед неподалік Невського, Тернів та Макіївки.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали 25 штурмових дій російських загарбників поблизу Білогорівки, Верхньокам'янського, Переїзного, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували п'ять разів біля Часового Яру і Андріївки.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 24 атаки в районах Північного, Неліпівки, Залізного, Нью-Йорка та Торецька.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 58 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Єлизаветівка, Гродівка, Орлівка, Миколаївка, Желанне, Скучне, Яснобродівка та Птиче. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Воздвиженки та Гродівки, противник активно застосовував штурмову та бомбардувальну авіацію.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили вісім атак біля Красногорівки, Костянтинівки та Георгіївки.

На Времівському напрямку, за уточненою інформацією, противник здійснив сім штурмів позицій ЗСУ неподалік Водяного і Вугледара.

На Оріхівському напрямку окупанти намагалися вибити підрозділи Сил оборони з позицій в районах Малої Токмачки і Новоданилівки - загалом провели три штурми.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували українські позиції сім разів. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію по районах українських населених пунктів.

"Наші воїни активно завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці", - йдеться у повідомленні.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 15 серпня склали 595 620 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1220 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила вісім танків, 24 бойових броньованих машини та 47 артилерійських систем.

Зараз ви читаєте новину «За добу ворог скинув 71 КАБ - Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі