понеділок, 12 червня 2023 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

За добу відбулось 25 бойових зіткнень: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

За добу відбулось 25 бойових зіткнень: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
Українські військові відбивають атаки ворога на всіх напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупанти зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Там нині тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулось 25 бойових зіткнень. Про це вранці 12 червня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Загарбники завдали авіаційних ударів по населених пунктах Білопілля Сумської області та Колонтаїв на Харківщині. Здійснили мінометні та артилерійські обстріли 16 населених пунктів Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Противник завдав авіаудару в районі Берестового. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Кам'янка, Фиголівка, Дворічна, Западне, Кислівка, Табаївка і Берестове Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Госпіталі переповнені: Генштаб повідомив про величезні втрати окупантів

Лиманський напрямок

Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Іванівка, Торське та Серебрянка Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Новоселівське і Білогорівка на Луганщині та Ямполівка, Торське, Верхньокам'янське і Спірне Донецької області.

Бахмутський напрямок

Росіяни здійснили спробу покращити тактичне положення, вели наступальні дії у напрямках Іванівського та Білої Гори, успіху не мали. Ворог завдав авіаційних ударів в районі Торецька. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони дев'яти населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Ворог проводив наступальні дії у напрямку Авдіївки, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів біля Авдіївки та Невельського. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Орлівка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Карлівка і Невельське Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Українські захисники відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар'їнка. В той же час, ворог з артилерії обстріляв Красногорівку, Гостре, Георгіївку, Мар'їнку, Побєду та Новомихайлівку Донецької області.

Шахтарський напрямок

Загарбники завдали авіаударів в районах Золотої Ниви, Благодатного, Великої Новосілки та Нескучного Донецької області. Обстріляли Водяне та Вугледар.

Запорізький та Херсонський напрямки

На півдні України противник обороняється. Завдав авіаційних ударів в районах Новоберислава та Козацького Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли 15 населених пунктів.

Російські загарбники минулої доби завдали одного ракетного та 36 авіаційних ударів по Україні.

Здійснили також 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 12 червня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «За добу відбулось 25 бойових зіткнень: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі