вівторок, 19 червня 2012 15:56

За час Євро-2012 польська поліція затримала близько півтисячі вболівальників

За час Євро-2012 польська поліція затримала близько півтисячі вболівальників
Більшість затриманих - поляки та росіяни. Фото: kukuruku.su

У Польщі у період з 8 до 17 червня поліція заарештувала 515 порушників. Переважна більшість з них є польськими громадянами – 362 особи.

"Серед 153 іноземців заарештували 92 росіян, 16 хорватів, 15 ірландців, 11 білорусів, п'ятьох латишів, трьох румунців, двох іспанців, двох сербів, двох німців і громадян таких країн, як Індія, Угорщина, Австралія, Португалія та Нідерланди", – заявила прес-секретар Міністерства внутрішніх справ Малгожата Возняк, повідомляє tvn24.pl.

Більшість іноземців було заарештовано у Варшаві 12 червня під час інцидентів у зв'язку з матчем між Польщею і Росією. В цей день затримали 84 росіян, п'ять латишів, 11 білорусів, двох іспанців, угорця і громадянина Індії.

У той же час, як повідомляє Возняк, в містах-господарях Євро, незважаючи на величезну кількість вболівальників, у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року зменшилось число крадіжок, грабунків і бійок. Виняток становить лише Варшава, де було трохи більше крадіжок (з 8 - 17 червня 2011 року – 504, цього року - 517) і бійок (у 2011 році – 8, в даний час 25).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після другого голу у ворота збірної України, в Тернополі побили француза

Дані МВС показують, що в дні чемпіонату рух на кордоні був у середньому від 110 до 115 тисяч людей (у звичайний день 95-97 тисяч).

На внутрішньому кордоні ЄС прикордонники з 4 по 17 червня заарештували в цілому п'ять іноземних громадян – у тому числі громадянина України, громадянина Іспанії, громадянина Литви, громадянина Пакистану і одну особу без громадянства. Причиною був брак проїзного документа. На зовнішньому кордоні затримано в цілому 13 осіб, в основному громадяни України.

87 іноземцям було відмовлено у в'їзді.

"Найбільш частою причиною була відсутність важливих проїзних документів, у тому числі віз", – сказала Возняк.

Зараз ви читаєте новину «За час Євро-2012 польська поліція затримала близько півтисячі вболівальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі