понеділок, 03 жовтня 2022 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

З Маріуполя окупанти планують "евакуювати" людей до РФ – Андрющенко

З Маріуполя окупанти планують "евакуювати" людей до РФ – Андрющенко
Маріуполь - це Україна. Фото: facebook.com/mariupolrada.gov.ua

У тимчасово захопленому Маріуполі на Донеччині окупаційна "влада" вирішила провести "евакуацію" жителів в Росію, або ж переселення їх в гуртожитки.

Таким чином загарбники готуватимуться до зими та "боротьби з морозами" в зруйнованому ними місті. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Тelegram, передає Zn.ua.

За його словами, на закритій нараді в окупаційній адміністрації заявили, що встигають "закінчити" до настання холодів не більше 30% запланованих ремонтів багатоквартирних будинків Водночас ремонт будинків приватного сектору цього року проводити не планують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали обличчя чергової зрадниці з Маріуполя, її сторінка в Instagram відкрита для "побажань"

Зазначається, що за період окупації через підрив на російських снарядах, мінах та бомбах вже загинув 21 енергетик. З них не менш як половина – маріупольці.

Раніше Андрющенко повідомив, що лише у Приморському районі міста електропостачання відновили у 168 приватних будинках із понад 9 тис. Така ж ситуація і з водопостачанням. При цьому Приморський район приватної забудови чи не найменше постраждав від російських бомбардувань.

У Маріуполі досі залишається приблизно 100 тис. жителів. При цьому в місті так чи інакше пошкоджено 90% усіх багатоповерхових будинків.

У Маріуполі окупанти готуються до проведення мобілізації. Нині військова комендатура тотально перевіряє на вулицях документи всіх чоловіків, повідомили у Маріупольській міській раді.

Шлях до проведення мобілізації відкрили незаконні референдуми та "приєднання" захоплених територій до РФ. Маріупольські колаборанти вже підготували відповідні рішення.

Зараз ви читаєте новину «З Маріуполя окупанти планують "евакуювати" людей до РФ – Андрющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі