вівторок, 14 лютого 2023 08:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Виганяють дітей зі шкіл, щоб розмістити окупантів ‒ Гайдай розповів про злочини росіян

Виганяють дітей зі шкіл, щоб розмістити окупантів ‒ Гайдай розповів про злочини росіян
На тимчасово захопленій території Луганщини школярів переводять на дистанційне навчання. Фото: t.me/luhanskaVTSA

На тимчасово окупованих територіях Луганської області школярів примусово переводять на дистанційне навчання.

Роблять це для того, щоб звільнити у школах місце для розміщення російських загарбників. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, у так званому "уряді ЛНР" повідомили, що 127 освітніх закладів перейшли на дистанційне навчання у зв'язку із захворюваністю на гострі респіраторні вірусні інфекції.

"Однак, перевищення епідпорогу складає лише 14,7%. Та й зазвичай в таких випадках оголошують карантин, але це нетривала міра звільнення приміщень. Водночас окупаційна адміністрація має проблеми з розселенням новоприбулих загарбників, тому й знайшла вихід для довгострокового розміщення бойовиків", ‒ зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганщина в окупації: Гайдай розказав про нові знущання росіян

Окрім того, загарбники вже декілька місяців використовують пологовий будинок у Луганську для лікування поранених військових РФ. Під військовий шпиталь переобладнано також приміщення дитячої лікарні № 3. Тобто для народження та лікування дітей у Луганську вже місця немає.

"Крім того, через відсутність металевих жетонів з особистим номером, за яким можна ідентифікувати тіло загиблого військовослужбовця, особовий склад підрозділів 20-ї армії РФ, що діють у Луганській області, зобов'язали носити у нагрудній кишені гільзу із клаптиком паперу в ній. Там кожен окупант повинен зазначити інформацію про себе", ‒ зазначив Гайдай.

Водночас, він нагадав, як російське командування мотивує своїх найманців.

"У підрозділах противника розповсюджується агітація про добові грошові надбавки за участь у штурмових діях. До того ж, анонсовано доплату кожному загарбнику за кілометр просування по українській землі", ‒ додав Гайдай.

На Луганському фронті найгарячіше зараз у Білогорівці та в районі Кремінної. Про ситуацію у регіоні 13 лютого розповів глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

На захопленій росіянами частині Луганщини офіційно відключено мобільний інтернет. Тим часом у школах загарбники масово перевіряють смартфони дітей, а спорожнілі населені пункти й далі розграбовують.

Зараз ви читаєте новину «Виганяють дітей зі шкіл, щоб розмістити окупантів ‒ Гайдай розповів про злочини росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі