пʼятниця, 08 вересня 2023 08:25

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просунулись під Бахмутом та біля Роботиного ‒ ISW

ЗСУ просунулись під Бахмутом та біля Роботиного ‒ ISW
Українські війська продовжують контрнаступ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська 7 вересня продовжили наступ під Бахмутом і в західній частині Запорізької області.

ЗСУ здобули успіхи на обох ділянках фронту. Про це йдеться у новому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія РФ вдарила по Україні з землі і з повітря – подробиці від ЗСУ

Зокрема, геолокаційні кадри, опубліковані 7 вересня, показують, що українські війська досягли незначних успіхів на північний захід від Кліщіївки.

"Український Генштаб повідомив, що українські сили досягли успіхів на південь від Бахмута. А також поблизу Роботиного та Вербового на заході Запорізької області. Окрім цього, геолокація, опублікована 7 вересня, свідчить про подальше просування українських військ на північний захід від Вербового на заході Запорізької області", ‒ йдеться у повідомленні.

Аналітики також посилаються на одного з російських військових блогерів, який зазначив, що українські сили продовжили просування в цьому районі.

За даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби на фронті відбулося 39 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території. Мають успіх в районі південніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просунулись під Бахмутом та біля Роботиного ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі