субота, 09 грудня 2023 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ завдають втрат противнику на різних напрямках фронту - свіжі дані Генштабу

ЗСУ завдають втрат противнику на різних напрямках фронту - свіжі дані Генштабу
Українські війська відбивають атаки загарбників на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська на Мелітопольському напрямку продовжують активними діями завдавати російським загарбникам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Сили оборони утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра у Херсонській області, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах противника. Про це вранці 9 грудня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень. Ворог завдав 28 ракетних та 27 авіаційних ударів, здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Авіаційних ударів зазнали 12 населених пунктів. Під артилерійським вогнем було понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни захопили очисні споруди в Авдіївці - ISW

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські захисники відбили 11 атак ворога в районах Синьківки, північно-східніше Петропавлівки та Іванівки Харківської області. На Лиманському напрямку сили оборони відбили атаку противника в районі Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 13 атак ворога в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмуту Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

"У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Сили оборони успішно відбили 35 атак противника в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Тоненького, Первомайського Донецької області", - повідомляє Генштаб.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де нашими захисниками відбито 24 атаки.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках сили оборони відбили всі атаки ворога, який намагався відновити втрачене положення в районах західніше Вербового Запорізької області.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по шістьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по станції РЕБ противника.

Силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555.

ЗСУ продовжують ведення наступальних дій на Бахмутському та Мелітопольському напрямках і на лівому березі Херсонської області.

Погані погодні умови заважають як російським, так і українським силам використовувати розвідувальні дрони. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ завдають втрат противнику на різних напрямках фронту - свіжі дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі