середа, 12 квітня 2023 14:03

Встановлення особи страченого росіянами українського полоненого: у Міноборони звернулися до українців

Встановлення особи страченого росіянами українського полоненого: у Міноборони звернулися до українців
У Міноборони запевнили, що триває встановлення особи страченого росіянами українського військовополоненого. Фото: armyinform.com.ua

Від перших хвилин появи відео страти українського військового російськими терористами всі компетентні українські служби ретельно вивчають його покадрово.

Україна робить все, щоб ідентифікувати воєнних злочинців. Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, робиться також усе все, щоб упізнати загиблого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страта українського полоненого: омбудсмен звернувся до ООН

"Усім нам важливо розуміти ‒ ідентифікація людини по відео, а тим більше людини в таких обставинах, є надзвичайно складним завданням. Тому просимо утриматися від публічного озвучування будь-яких версій до офіційних висновків. Будь ласка, майте повагу до близьких загиблого, не робіть жодних публічних припущень щодо його особи, навіть якщо ви абсолютно впевнені, що впізнали його", ‒ зазначила Маляр.

Вона також закликала не поширювати це відео у мережі. Як і будь-які інші подібні кадри.

"Тепер, коли вже всі побачили, це повинні дивитись прокурори і Міжнародний суд. Пам'ятайте, ворог хоче нас залякати. Хоче зробити нас слабшими. Але все, що він отримає у відповідь ‒ нашу лють і повний розгром окупантів, вироки вбивцям і трибунал державі-агресору", ‒ наголосила Маляр.

Російські окупанти стратили українського полоненого – відтяли йому голову. Увесь процес зняли на відео. Кадри страти терористи виклали у мережу.

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування за фактом страти російськими терористами українського військовополоненого. Провадження розпочали за статтею про "порушення законів та звичаїв війни".

Україна нічого не збирається забувати і прощати вбивцям. Законна відповідальність буде за все. Потрібен програш терору. Про це, реагуючи на вбивство українського полоненого росіянами, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Встановлення особи страченого росіянами українського полоненого: у Міноборони звернулися до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі