неділя, 17 вересня 2023 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили розкрили подробиці нової атаки росіян

 

Уночі 17 вересня противник завдав удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними БпЛА.

Збройні сили України знищили 12 із 16 російських снарядів, повідомив у неділю вранці офіційний Telegram-канал командування Повітряних сил. Є влучання чотирьох ракет на Одещині.

"Усього було зафіксовано 16 засобів повітряного нападу: шість ударних БпЛА типу Shahed-136/131 атакували з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Чауда); 10 ракет РФ повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 були випущені ворогом з дев'яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Енгельса", – йдеться у повідомленні.

Основний напрямок удару – південь Одещини. По маршруту слідування ракет та дронів працювала протиповітряна оборона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати окупантів за добу перевалили за 272 тис.

До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження.

У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії із ППО ЗСУ, знищено:

– шість ударних дронів-камікадзе типу Shahed-136/131;

– шість крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Зафіксовано влучання ворожих ракет по території цивільного аграрного підприємства на Одещині, там працює ДСНС. Про наслідки повідомлять місцеві військові адміністрації.

У ніч проти 17 вересня оголосили повітряну тривогу в Києві та по всій Україні. Повітряні сили попередили про ракетну небезпеку.

Близько 5:57 там заявили, що ракети змінили свій курс в напрямку Одеської області. О 6:08 пролунав потужний вибyx в Одесі.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили розкрили подробиці нової атаки росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі