понеділок, 13 лютого 2023 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог застосовує авіацію ‒ у ЗСУ розповіли про бої за Бахмут

Ворог застосовує авіацію ‒ у ЗСУ розповіли про бої за Бахмут
Бахмутський напрямок нині найгарячіший на фронті. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Найгарячіша ділянка фронту нині – на Бахмутському напрямку.

Нині найманців ПВК "Вагнера" там підсилили мотострілецькими підрозділами однієї з бригад регулярної армії РФ. Про це у коментарі 24 Каналу розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, "вагнерівці" там мають підтримку від артилерії і авіації регулярного війська РФ.

"Головна сила, яка супроводжує "вагнерівців" вогнем, це регулярні війська. І також там є мотострілецькі підрозділи", – зазначив Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти намагаються штурмувати на кількох напрямках: оновлена карта війни в Україні

Він також наголосив, що з початку року окупанти менше використовують авіацію.

"Вони її використовують там, де мають розвіддані або відеоспостереження – там, де є мінімальний ризик ураження системами ППО або в цей момент немає нашої винищувальної авіації", – наголосив Череватий.

За його словами, загарбники випускають некеровані ракети й одразу відходять. Коли ж ворожі літаки появляються, українські війська їх відразу збивають.

"Також вже багато місяців тривають стрілецькі зіткнення. Ворог намагається діяти малими групами і підібратися до нашого переднього краю, щоб розв'язати ближній бій. Ми максимально намагаємось його зустріти. Але коштом інтенсивності цих груп, вони входять у стрілецькі бої", – розповів Череватий.

Він також розповів, що минулої доби на Бахмутському напрямку знищено 116 окупантів, ще 135 загарбників поранено.

Росія зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Російські загарбники минулої доби завдали чотирьох ракетних ударів та 85 разів обстріляли українські міста і села з реактивних систем залпового вогню.

Загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів залишається високою на всій території України. Про це вранці 13 лютого повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Ворог застосовує авіацію ‒ у ЗСУ розповіли про бої за Бахмут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі