понеділок, 13 лютого 2023 13:25

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ намагається штурмувати на кількох напрямках: оновлена карта війни в Україні

Російські війська продовжують наступальні дії на Донбасі.

Намагаються прорвати українську оборону на кількох напрямках. Про це свідчить карта бойових дій на 13 лютого, яку оприлюднило міноборони Великої Британії у Twitter.

За даними розвідки країни, росіяни намагаються просунутися в Луганській та Донецькій областях. Лізуть в районі Кремінної, Сватового, Вугледара та Бахмута. Українські бійці, своєю чергою, успішно обороняються і не дають ворогові прорвати позицій.

Судячи з карти боїв, на окремих ділянках фронту Збройні сили України вдало контратакують. Також українські військові продовжують завдавати ударів по тилових позиціях росіян, штабам та накопиченню окупаційних військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тактика Жукова": втрати окупантів під Вугледаром сягнули батальйону бронетехніки

На інших напрямків активних бойових дій не фіксують. Противник продовжує завдавати ударів по мирних населених пунктах вздовж лінії фронту.

Загарбники обстрілюють населені пункти у Херсонській та Запорізькій областях.

Також під ворожі удари потрапляють прикордонні села та міста на півночі та північному сході країни.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Актуальна карта війни в Україні
Актуальна карта війни в Україні

9 лютого радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що новий і масштабний наступ армії РФ в Україні вже розпочався, масштабні бої тривають на Донбасі.

Того ж дня керівник Луганської області Сергій Гайдай підтвердив, що загарбники розпочали новий наступ у Луганській області. Сили оборони України постійно відбивають ворожі атаки в регіоні. Успіху ворог не має, сказав Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «РФ намагається штурмувати на кількох напрямках: оновлена карта війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі