пʼятниця, 13 січня 2023 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ворог розганяє інформаційний шум": Череватий розповів про ситуацію в Соледарі

"Ворог розганяє інформаційний шум": Череватий розповів про ситуацію в Соледарі
Бої за Соледар продовжуються – Збройні сили України тримають оборону. Фото: Генштаб ЗСУ

Бої за Соледар продовжуються – Збройні сили України тримають оборону.

Ворог кинув в атаку на місто "вагнерівців" та розганяє фейки, аби посіяти паніку серед українців. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брехні Пригожина про Соледар дістали навіть міноборони РФ – РНБО

"В Соледарі тривають бої, наші війська тримають оборону проти противника, який сконцентрував кращі підрозділи "Вагнера" та інших спеціальних підрозділів. Ворог спеціально розганяє інформаційний шум, намагається посіяти зневіру у власних силах серед українського населення. Цього не треба робити", – заявив Череватий.

Він пояснив, що триває позиційна війна і тактичний малюнок ламається в ту чи іншу сторону.

"ЗСУ в неймовірно важких погодних умовах і під вогнем противника тримають ситуацію на контролі", – підсумував Череватий.

Збройні сили України на Донбасі повільно просуваються до Кремінної Луганської області та успішно відбивають атаки окупантів, які намагаються обійти Бахмут із півночі та півдня.

Українські сили покращили свої тактичні позиції в районі Білогорівки, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Водночас ситуація в Соледарі на Донеччині залишається важкою.

Аналітики інституту вважають, що російські сили контролюють більшу частину, якщо не всю територію Соледара, і їм, вочевидь, вдалося витіснити українські війська із західних околиць міста.

Зараз ви читаєте новину «"Ворог розганяє інформаційний шум": Череватий розповів про ситуацію в Соледарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі