неділя, 30 липня 2023 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вони танками просто виїжджали "лоб в лоб": в ЗСУ розповіли, як звільняли Старомайорське

"Вони танками просто виїжджали "лоб в лоб": в ЗСУ розповіли, як звільняли Старомайорське
27 липня українські військові звільнили від російських окупантів село Старомайорське. Фото: скріншот з відео

27 липня українські військові звільнили від російських окупантів село Старомайорське у Донецькій області.

Морський піхотинець 35-ої ОБМП на позивний "Дикий" розкрив деталі звільнення населеного пункту. Відповідний ролик із розповіддю бійця оприлюднив український журналіст Андрій Цаплієнко в Telegram.

Зі слів бійця, окупантів не було на "перших" вулицях Старомайорського, вони відійшли трохи далі та спробували розстріляти ЗСУ "лоб в лоб" з танків. Проте плани ворога зірвала пильність української артилерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морпіхи зачищають Старомайорське: відео

"На самих перших вулицях, коли наші підрозділи заходили, то їх там навіть не було. Вони трохи далі стояли і коригували вогонь танками та різноманітними засобами артилерії. В основному танками просто виїжджали "лоб в лоб" і намагалися розстрілювати. Але ж наша артилерія теж все бачить", – сказав "Дикий".

За його словами, у боях за Старомайорське брали участь і регулярні війська РФ.

"Мобілізовані завжди тікають. Але там була і регулярна армія. У цьому плані я не скажу, що нам було дуже легко. Вони на своїх рубежах давали нам сильну відсіч, поки ми натиском пробували з тої, чи іншої сторони. Прощупати, де ліпше піти, щоб зачистити дані вулиці", – додав боєць.

Про успішну деокупацію Старомайорського на Донеччині повідомив президент України Володимир Зеленський. Водночас моніторингова група DeepState поінформувала, що битва за населений пункт була дуже довгою та важкою.

Як повідомили в Інституті вивчення війни, після звільнення українськими захисниками Старомайорського деякі російські джерела висловили стурбованість щодо спроможності окупантів утримати село Урожайне на Донеччині, розташоване приблизно за 2,5 км від деокупованого населеного пункту.

Аналітики також повідомили, що загарбники здійснили 27 липня невдалі наземні атаки, аби відновити втрачені позиції поблизу Старомайорського.

Зараз ви читаєте новину «"Вони танками просто виїжджали "лоб в лоб": в ЗСУ розповіли, як звільняли Старомайорське». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі