четвер, 23 липня 2020 16:47

Волонтера Кучапіна вбили, але поліція хоче закрити справу - друзі загиблого

Волонтера Кучапіна вбили, але поліція хоче закрити справу - друзі загиблого
Волонтера Олексія Кучапіна могли вбити. Фото: facebook.com/alexander.chekmenev

Знайомі волонтера Олексія Кучапіна, якого знайшли мертвим в орендованій квартирі, переконані, що його вбили, але поліція належно не розслідує справи. За версією правоохоронців, волонтер помер природною смертю.

"За версією поліції, 16 липня, після того як сказав про поїздку до Дніпра, Олексій самостійно видаляється з усіх наших секретних чатів, де ми обговорювали ситуацію навколо бездомних, відключає свій телефон, і викидає його. Також він видаляє інформацію про його замовлення з бла бла кара. Мотиву поки що не пояснюють. 20 липня він приходить на одну з квартир, яку знімав для звільнених з рабства знедолених людей, і тихенько там вмирає. Де він був 5 діб, поліція теж поки що не пояснює", - вказує у Facebook Захарія Керстюк.

Коли волонтери дізналися про те, що сталося, і дивну поведінку поліції, то поїхали до тієї квартири на вулиці Комбінатній, 25а.

"На смітнику ми знайшли диван із квартири. Він був весь закривавлений, кров навіть ще стікала. Від мешканців будинку дізналися, що поліція приїжджала сюди пізно ввечері 20.07 і нікому про це не повідомила. Тіло поліція винесла з квартири близько 2:00 вже 21 липня, а диван винесли якісь люди близько 3:00", - пояснює Керстюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли загорнуте в килим тіло чоловіка

Квартиру ретельно прибрали, не опечатували. Ключі віддали господарю.

"Найважливіше - поліція приховує тіло. Досі його нікому не показали і не дали оглянути. Спочатку слідчий відправив родичів до судмедексперта з довідкою, а коли родичі туди прибули - в морзі сказали, що без слідчого, згідно із законом, впізнання не проводять. Слідчий в цей час зник зі зв'язку, а коли з'явився, вже був кінець дня".

У Качупіна залишилася дружина та донька, яка народилася нещодавно.

"У Олексія 2 тижні тому народилася дочка. Він був дуже побожною людиною. Таких рідко зустрінеш в житті. Я працював з ним майже 3 роки. Це людина честі і неухильної віри в Господа", - написав фотокореспондент Олександр Чекменьов.

Під час пошуків правоохоронці виявили тіло зниклого Кучапіна у квартирі в Дніпровському районі. На попередньому огляді тіла ознак насильницької смерті не помітили, заявили в поліції. Слідчі перекваліфікували кримінальне провадження на умисне вбивство із додатковою кваліфікацією - природна смерть.

Зараз ви читаєте новину «Волонтера Кучапіна вбили, але поліція хоче закрити справу - друзі загиблого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі