пʼятниця, 16 грудня 2022 17:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Вистачило кулемета ‒ на Київщині боєць тероборони збив російську ракету

Вистачило кулемета ‒ на Київщині боєць тероборони збив російську ракету
Боєць тероборони збив російську ракету з кулемета. Фото: скріншот

Під час масованої ракетної атаки по Україні 16 грудня боєць одного з підрозділів територіальної оборони збив російську ракету з кулемета.

Летіла ракета на Київ, а її уламки впали біля позицій підрозділу. Про це йдеться у відео Associated Press, оприлюдненому виданням Оbozrevatel.

Влучний постріл тероборонівець зробив із 7,62-мм кулемета Калашникова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони попередили українців про ризик повторних обстрілів

"Він швидко відреагував. Хлопець молодий, енергійний. У нього була миттєва реакція... Це майже неможливо, але це було зроблено. Так сталося, що вони добре відреагували. Вони вміють стріляти", ‒ розповів командир бійців на псевдо "Гера".

Очевидці кажуть, що після пострілу і влучання у ракету з неї "посипалися зелені іскри". Спочатку підбита ракета закрутилася у повітрі, а потім впала у полі.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «Вистачило кулемета ‒ на Київщині боєць тероборони збив російську ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі