пʼятниця, 16 грудня 2022 17:04

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони попередили українців про ризик повторних обстрілів

У Міноборони попередили українців про ризик повторних обстрілів
Міноборони попередило українців про ризик повторних обстрілів. Фото: Нацполіція

Росія може вдатися до повторних масованих обстрілів інфраструктури з метою примусити Україну сісти за стіл переговорів.

Останні російські обстріли території країни не стали несподіванкою, оскільки про них попереджали протягом декількох тижнів, відзначив радник міністра оборони України Юрій Сак, пише The Guardian.

"Російська Федерація може вдатися до повторних нікчемних ударів, оскільки це є частиною жалюгідної стратегії ворога. Ця стратегія застосовується протягом останніх двох місяців. Зіткнувшись з поразками на полі бою, росіянам потрібно це компенсувати. Вони намагаються створити умови, щоб змусити Україну до переговорів. Цього не буде. Це не спрацює", – заявив радник міністра оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розкрили головну мету сьогоднішньої масованої атаки РФ

За словами Сака, російські обстріли є сигналом для Заходу про те, що Київ потребує більше систем протиповітряної оборони, щоб захистити український народ від агресора.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав союзників посилити військову допомогу після ракетних ударів.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони попередили українців про ризик повторних обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі