пʼятниця, 16 грудня 2022 16:52

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розкрили головну мету сьогоднішньої масованої атаки РФ

У ЗСУ розкрили головну мету сьогоднішньої масованої атаки РФ
Росія сьогоднішньою атакою намагалася виснажити українську ППО. Фото: pixabay.com

Масованою ракетною атакою 16 грудня російські війська намагалися виснажити українську протиповітряну оборону.

Ворог для цього застосовував авіацію з різних напрямків, заявила у п'ятницю начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Сьогоднішній ракетний обстріл відбувся роззосередженими силами противника. Ворог намагався виснажити протиповітряну оборону, бо була застосована і стратегічна авіація з різних напрямків, і був виведений в море на чергування ракетоносій, якого зранку не було. Це те, про що ми і повідомляли. Вони можуть застосувати отакий максимальний ресурс, який можливий на даний момент", – розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масований російський удар: декілька ракет могли впасти не в Україні

Учора Росія повернула "Калібри" у Чорне море. 15 грудня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебувало 21 судно Російської Федерації. У Чорному морі на бойовому чергуванні стояло 10 ворожих кораблів, серед яких один носій крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом у вісім ракет.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав союзників посилити військову допомогу після ракетних ударів.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розкрили головну мету сьогоднішньої масованої атаки РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі