четвер, 04 квітня 2019 12:40

Виправдали полтавця, якого звинуватили в розчленуванні брата

Виправдали полтавця, якого звинуватили в розчленуванні брата
Полтавський суд виправдав чоловіка, якого звинуватили у вбивстві брата. Фото: 4studio.com.ua

Октябрський районний суд Полтави виніс виправдальний вирок обвинуваченому у вбивстві брата. Розчленоване тіло знайшли в річці Коломак під Полтавою у квітні 2016 року.

Про це повідомляє інтернет-видання "Полтавщина".

З 17 по 25 квітня 2016 року в кількох місцях на околиці Полтави знаходили останки людського тіла.

Поблизу сіл Копили, Треби та Макухівка в річці Коломак побачили спочатку фрагмент ноги, потім — голову, фрагмент тазу та інші частини тіла.

Слідчі встановили, що рештки належать Богдану Кійку.

Тоді ж довели, що обвинувачений Ігор Кійко причетний до вбивства брата Богдана. 4 березня 2016 року чоловіки перебували в квартирі, де був прописаний убитий та його батьки — Володимир іТетяна Кійки. На той час батьків два роки вважали зниклими безвісти. У листопаді 2014-го вони нібито пішли з дому й не повернулися.

Згідно з матеріалами справи, між братами раптово виникла неприязнь. 43-річний Ігор не менше семи разів ударив 34-річного Богдана сокирою по голові. Потім розчленував ножем труп, запакував частини тіла в поліетиленові пакети. На автомобілі Chevrolet Aveo поїхав до мосту між селом Макухівка та Полтавою. Там, на думку слідства, Ігор Кійко скинув частини тіла загиблого в річку Коломак.

22 липня 2016 року Ігорю Кійку оголосили підозру, а 24 липня взяли під варту.

1 квітня 2019 року суд виніс чоловіку виправдальний вирок. На думку суддів, прокурори не змогли довести причетність обвинуваченого до скоєння злочину.

Зокрема, точну дату смерті потерпілого не встановили. Не знайшли знаряддя вбивства і навіть не виявили характерних ознак леза. Відомо лише, що розчленовували гострим предметом - ймовірно, ножем. У квартирі Ігоря Кійка такого не знайшли. Хоча в господарстві були старі ножі й сокира. За свідченнями чоловіка, дісталися йому від батька.

У квартирі Кійка вилучили кілька слідів крові та два фрагменти, подібні до кісток. На них виявили профілі ДНК, що належать потерпілому. Як вважає суд, це можна пояснити тим, що потерпілий більше трьох тижнів там проживав, справляв природні потреби тощо. Механізм утворення слідів крові та потрапляння генетичних профілів не встановлений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матір і доньку знайшли вбитими через два тижні

У матеріалах справи немає інформації від операторів мобільного зв'язку про місце перебування обвинуваченого на початку березня 2016 року. Немає свідчень чи доказів, що він наближався до річки Коломак чи території Полтавського району, де знайшли останки.

Відсутні результати експертизи одягу та взуття Кійка, змивів із коліс його автомобіля. Не оглянули домоволодіння батьків дружини Ігоря Кійка, куди з 4 по 6 березня він відвіз дружину та дитину.

Немає даних про допит свідків, які знайшли останки тіла в річці. Не опитали сусідів і персонал автостоянки, куди Ігор Кійко ставив машину. На думку суду, відсутні зв'язки обвинуваченого з місцем виявлення тіла та маршрутами руху туди.

Суд вважає, що слідство не перевіряло інші версії вбивства. Потерпілий був неодноразово судимий та відбував тривалі строки ув'язнення за тяжкі та особливо тяжкі злочини. Це дало підстави для висновку, що досудове розслідування проводилось однобоко, неповно, із численними порушеннями.

Наразі вирок чинності не набрав і може бути оскаржений у Полтавському апеляційному суді через районний суд протягом 30 днів. 7 квітня спливає термін тримання під вартою, визначений для Ігоря Кійка.

Голосіївський районний суд Києва почав заново розглядати обвинувальний акт відносно патрульного поліцейського Сергія Олійника. Його звинувачують у вбивстві 17-річного пасажира легковика під час погоні.

Зараз ви читаєте новину «Виправдали полтавця, якого звинуватили в розчленуванні брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають