пʼятниця, 06 вересня 2019 16:20

П'ятиповерхівка лишилася без газу — попереду ще два тижні "виживання"
4

У будинку по вулиці Шевченка міняють труби
Фото: Ярослава Фоніна
У будинку по вулиці Шевченка міняють труби
У будинку по вулиці Шевченка міняють труби
У будинку по вулиці Шевченка міняють труби

У Розсошенцях під Полтавою вимикають газ у будинках. Блакитне паливо перекривають, аби замінити старі газові труби на нові, більшого діаметру.

Журналіст Gazeta.ua побував на вул. Шевченка біля будинку №34, мешканці якого три тижні живуть без газу.

П'ятиповерховий будинок, де зараз ведуться роботи, має 4 під'їзди. Біля кожного — старі лавки блакитного кольору. Біля четвертого під'їзду сиділи місцеві, обговорювали щось своє. На питання журналіста відповідати відмовилися.

Біля третього — припаркований "Фольксваген" жовтого кольору. Біля відчинених дверцят автівки стояли троє чоловіків у робочій формі. Ще один — на навісі на ґанку.

"На цьому об'єкті працюємо четвертий тиждень. Міняємо труби в квартирах, пускаємо по фасаду з обох боків будинку. Труби треба було змінювати, бо у старих малий діаметр. Не вистачало б газу на котли для індивідуального опалення. Дай Бог, щоб ми зробили це все швидко", — розповів Валерій. Представився головним майстром у диканській приватній фірмі "Будсервіс-3000".

"Люди ставляться з розумінням. Є, звичайно, і проблеми. Сільрада поставила людей перед фактом, котельню закрили, сказали, що треба індивідуальне опалення. Є люди, які не впускають нас в квартиру. У четвертому під'їзді чоловік, років 30, не впускає. Ми на рожон не ліземо — навіщо воно нам? Там є сусіди, хай переконують. Бо якщо ж ми не зробимо — газу не буде довше. А всі зацікавлені у швидкому завершенні", — майстер переконаний, що здати об'єкт зможуть за два тижні. Проте для цього люди мають піти назустріч.

Біля першого під'їзду за нами спостерігала мешканка будинку. Підійшла до неї, розпитала про те, як справляється без газу.

"Газу нема десь третій тиждень. Ну, а що робити, терпимо. Це ж безплатно роблять, газові стояки міняють, щоб на індивідуальне переходили.Тут же хоч не хоч, а треба. Мій син Олег купив дві електроплити — своїй сім' ї і мені. Ото і готую так зараз. Каші варю, супи", — розповіла Віра Фоніна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прості рішення складних питань: громада взяла у власність лісопосадки і заробляє на цьому

7 населених пунктів Полтавського району 5-й день сидять без газу. Ремонтні роботи на газопроводі ще тривають.

Про це повідомляє Управління з питань цивільного захисту Полтавської облдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «П'ятиповерхівка лишилася без газу — попереду ще два тижні "виживання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають