субота, 31 серпня 2024 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Війська РФ просуваються на кількох ділянках фронту - ISW

Війська РФ просуваються на кількох ділянках фронту - ISW
На різних напрямках фронту тривають запеклі бої. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники просуваються поблизу Покровська. А також на Торецькому напрямку та на південний захід від Донецька.

Окупанти напередодні також продовжували наступальні дії в районі Липців, Плетенівки та Вовчанська. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Один з російський блогерів 30 серпня заявив, що війська РФ відбили невеликі українські штурмові групи, які атакували поблизу Огірцевого.

Російські війська також нещодавно просунулися на північний захід від Сватового під час продовження російських наступальних операцій уздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна 30 серпня. Геолокаційні кадри, опубліковані 30 серпня, показують, як російські війська піднімають російський прапор у центрі Стельмахівки, вказуючи, що вони захопили село.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни активно атакують на Покровському напрямку - Генштаб

Загарбники також продовжували наступальні дії на Сіверському напрямку, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Росіяни наступали в районах Верхньокам'янського, Виїмки та Івано-Дар'ївки, в напрямку Званівки.

Війська РФ продовжували наступ у районі Часового Яру, однак підтверджених змін лінії фронту там не було. Здійснювали наступальні дії біля самого Часового Яру, в районі Калинівки, Іванівського, в напрямку Ступочок, районі Андріївки та Кліщіївки.

За даними аналітиків, 30 серпня російські війська просунулися поблизу Торецька, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські блогери стверджували, що війська РФ просувалися в межах західної Дружби, Північного, в межах південно-східного Торецька, на північний захід від Нью-Йорка, на захід від Юрівки та на схід від Пантелеймонівки.

Окупанти також просунулися на південний захід від Донецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 29 та 30 серпня, показують, що російські сили нещодавно просунулися на північ від Костянтинівки та на північний захід від Побєди. Міноборони РФ стверджувало, що російські війська захопили Костянтинівку, але російські блогери писали, що українські сили все ще утримують позиції в північно-західній Костянтинівці.

За даними аналітиків проєкту DeepState, російська армія захопила село Карлівка Покровського району Донецької області та ще далі просунулася на східному фронті.

Ворог окупував Карлівку, а також просунувся в Галицинівці, Стельмахівці, біля Долинівки та Піщаного.

Зараз ви читаєте новину «Війська РФ просуваються на кількох ділянках фронту - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі