пʼятниця, 16 грудня 2022 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Війна в Україні: Генштаб повідомив трагічні новини

Війна в Україні: Генштаб повідомив трагічні новини
Росіяни знову обстріляли низку українських міст та сіл. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 15 грудня, російські окупанти знову завдали 23 авіаційних та чотирьох ракетних ударів по території України.

Два з ракетних ударів припали по цивільних об'єктах Харкова. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 16 грудня.

"Також ворог здійснив 78 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, і по житлових кварталах, є загиблі серед мирного населення", – йдеться в повідомленні.

Ситуація на фронтах на 6:00, за даними Генштабу

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках "обстановка без суттєвих змін". Ознак формування наступальних угруповань противника не виявили, стверджують військові. Водночас мінометних обстрілів зазнали населені пункти Запсілля та Попівка Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог обстріляв із танків та артилерії райони населених пунктів Червона Зоря, Висока Яруга, Красне, Мороховець, Стариця, Дворічна та Новомлинськ Харківської області.

На Куп'янському напрямку противник обстріляв із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вільшана, Іванівка, Кислівка, Табаївка, Котлярівка, Берестове, Першотравневе Харківської області та Стельмахівка і М'ясожарівка на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випустила ракети по двох областях – перші подробиці

На Лиманському напрямку ворог обстріляв райони Макіївки, Площанки, Червонопопівки Луганської області та Ямполівки, Торського і Ведмежого Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Верхньокам'янське, Спірне, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Озарянівка, Північне та Опитне Донецької області.

На Авдіївському напрямку постраждали Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка та Новомихайлівка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обстріляв із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Времівка, Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Дорожнянка, Гуляйпільське, Оріхів і Кам'янське на Запоріжжі; Марганець і Нікополь Дніпропетровської області та Новотягинка, Іванівка, Токарівка, Інгулець, Придніпровське, Антонівка, Дніпровське, Херсон, Білозерка і Янтарне Херсонської області.

Херсон повністю знеструмлений через російські обстріли 15 грудня. Ворожа атака минулої доби була спрямована, зокрема, по об'єктах критичної інфраструктури у Корабельному районі міста, повідомив голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

Внаслідок обстрілу загинули 31-річна жінка-парамедик і літній чоловік. Парамедикиня отримала травми, несумісні з життям. 70-річний чоловік іде як невідомий, імовірно, він отримував гуманітарну допомогу. Також є поранені.

Зараз ви читаєте новину «Війна в Україні: Генштаб повідомив трагічні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі