середа, 15 червня 2022 12:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Відставити "героїчну загибель": відомо, як ліквідували російського генерала Кутузова

Відставити "героїчну загибель": відомо, як ліквідували російського генерала Кутузова
Російського генерал-майора Романа Кутузова ліквідували на Луганщині. Фото: росЗМІ

За офіційною версією російської сторони, генерал-майор Роман Кутузов нібито "героїчно" загинув внаслідок артобстрілу в районі селища Миколаївка Попаснянського району на Луганщині.

Інша ж версія свідчить про те, що Кутузов отримав поранення під час вибуху у кафе "Кавказ". Про це повідомив співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов, пише Главком.

"30 травня в окупованому Луганську у кафе "Кавказ" по вул. Леніна стався вибух. Унаслідок вибуху виникла пожежа, яка зруйнувала приміщення закладу. За інформацією місцевих джерел, під час вибуху в приміщенні перебували високопосадовці РФ", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вантаж 200": ЗСУ знищили зрадників України й "еліту" армії Росії

За його словами, в той самий день в Луганську був зафіксований кортеж з авто "швидкої допомоги" і двох російських позашляховиків, який рухався у напрямку летовища. Удень 30 травня з летовища Луганського аеродрому злетів гелікоптер у напрямку Росії.

30 травня в окупованому Луганську на момент інциденту в кафе "Кавказ" проходила низка нарад військово-політичного керівництва так званих ЛДНР.

"Примітно, що на момент цих подій у місті працювала комісія генпрокуратури РФ. Яка розслідувала факти зловживання під час так званої примусової мобілізації на території ОРДЛО і розкрадання бюджетних коштів. Крім того, до міста прибула представницька делегація Слідчого комітету РФ", – додає Снєгирьов.

Він каже, що російські ЗМІ почали поширювати відверті фейки про те, що Кутузов нібито особисто підіймав в атаку бійців і загинув від вогню української артилерії.

"Натомість, ця інформація не відповідає дійсності. Радше за все, він отримав поранення у кафе "Кавказ" на момент вибуху і помер вже у лікарні на території РФ", – зазначив експерт.

Знищили Кутузова 5 червня. У російського генерала був позивний "Туман". Мертвий окупант був виконувачем обов'язків командира 5-ї загальновійськової армії, що дислокувалася в Уссурійську.

Зараз ви читаєте новину «Відставити "героїчну загибель": відомо, як ліквідували російського генерала Кутузова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі