пʼятниця, 31 березня 2023 09:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Вибухи в Джанкої вплинули на кількість російських "Калібрів" у морі: у ЗСУ розповіли деталі

Вибухи в Джанкої вплинули на кількість російських "Калібрів" у морі: у ЗСУ розповіли деталі
Росія 31 березня тримає у Чорному морі лише один ракетоносій. Фото: armyinform.com.ua

Після вибухів на залізниці у Джанкої запас "Калібрів", які РФ тримає в Чорному морі, став обмеженим.

Росія перекидала ракети до тимчасово окупованого Криму залізницею. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, ремонтні роботи на пошкодженій ділянці залізниці у Джанкої тривають досі.

"Залізничне сполучення, яке дозволяло би їм перекидати важку техніку, ще не відновлено", ‒ сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські окупанти не будуть у безпеці – розвідка

Вона також повідомила, що після того, як вщух шторм, корабельне угрупування росіян у Чорному морі збільшилось. Нині там перебуває 10 ворожих суден. Але ракетоносій сере них лише один ‒ підводний, який оснащений чотирма "Калібрами".

"Тобто, деякі запаси "Калібрів" все ж таки є. Після вщухання погоди ракетоносії можуть повернутися, але чи будуть вони спорядженні ‒ ми за цим будемо ретельно стежити", ‒ додала Гуменюк.

За її словами, росіяни намагались перекидати ракети в Крим транспортною авіацією, але наскільки це відбулось і чи дістались вони самих бухт, поки невідомо.

30 березня Росія зменшила корабельне угруповання у Чорному морі до шести кораблів. Серед них був лише один підводний ракетоносій.

Росіяни відмовляються від тактики завдання масованих ракетних атак і починають застосовувати по Україні точкові удари. Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи в Джанкої вплинули на кількість російських "Калібрів" у морі: у ЗСУ розповіли деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі