понеділок, 15 квітня 2019 12:17

Вибух авто українського розвідника: інформацію диверсантам зливав податківець

Вибух авто українського розвідника: інформацію диверсантам зливав податківець
Інформацію про пересування автомобіля українського розвідника Кирила Буданова диверсантам передав співробітник податкової поліції. Фото - npu.gov.ua

Інформацію про пересування автомобіля співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова диверсантам передав співробітник податкової поліції.

Згідно листа Департаменту контррозвідки СБУ, встановлена жінка, яка оформила нотаріально завірене запрошення для загиблого диверсанта — громадянина Киргизії Олексія Ломаки. Про це йдеться в матеріалах суду.

Також встановлені інші підозрювані в пособництві злочину.

"Згідно листа 5 управління Департаменту контррозвідки СБ України встановлено, що інформацію про пересування автомобіля потерпілого за базою даних "Безпечне місто" отримував співробітник податкової поліції м. Києва..., який на прохання свого кума ... надав пароль і віддалений доступ до комп'ютера, на якому було встановлено ключ від "Безпечного міста", — йдеться в матеріалах суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух авто розвідника: підривник помер у лікарні

Під час проведення обшуку у фігуранта справи правоохоронцями виявлено та вилучено майже 1,5 млн грн, $24,3 тис., 4,8 тис. євро і 9,7 тис. туркменських манат.

Усі вилучені кошти заарештовані за клопотанням військової прокуратури.

Автомобіль Chevrolet Evanda офіцера українських спецслужб вибухнув на вулиці Вільямса у Києві 4 квітня. Диверсант зробив спробу встановити міну під машину, проте вибух прогримів передчасно. Офіцер не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Вибух авто українського розвідника: інформацію диверсантам зливав податківець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі