понеділок, 30 травня 2022 12:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Вдиралися до помешкань та вибивали "компромати" - СБУ зірвала плани російських спецслужб

Вдиралися до помешкань та вибивали "компромати" - СБУ зірвала плани російських спецслужб
Росіяни хотіли дескридетувати місію ОБСЄ в Україні. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Служба безпеки України з'ясувала, що російські спецслужби провели провокації на тимчасово захоплених територіях півдня та сходу України.

Вони хотіли дискредитувати учасників місії ОБСЄ. Про це повідомляє СБУ у Telegram.

Відомо, що ворог хотів зробити постановочні сюжети для пропагандистських ЗМІ, щоб звинуватити місію ОБСЄ у шпигунстві на користь СБУ. Для того, щоб зібрати "докази", загарбники вдиралися до помешкань працівників місії та вибивали з них "компромати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно, фейки! Розкрили чергову порцію брехливих новин від російських пропагандистів

Зокрема, у тимчасово захопленому Херсоні співробітники російської ФСБ на відео представилися працівниками СБУ та змусили працівника моніторингової Місії ОБСЄ підписати "угоду про негласну співпрацю". Ще кількох терористи затримали і також намагалися скомпрометувати.

"А з 16 по 23 травня співробітники ФСБ, погрожуючи вбивством, змусили працівників місії на камеру "свідчити" про пограбування офісу нібито українськими правоохоронцями. Хоча рашисти до того п'ять разів приїздили та грабували його", - зазначили у повідомленні.

Російські окупанти запустили масштабну інформаційно-психологічну операцію. Вони розповсюджують фейки про полонених українських воїнів з Азовсталі.

Зараз ви читаєте новину «Вдиралися до помешкань та вибивали "компромати" - СБУ зірвала плани російських спецслужб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі