неділя, 01 вересня 2024 08:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Вчора на фронті було 199 боєзіткнень. На Покровському напрямку українські воїни відбили 52 ворожих штурми

Вчора на фронті було 199 боєзіткнень. На Покровському напрямку українські воїни відбили 52 ворожих штурми
Сили оборони України відбивають ворожі штурми. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби по всій лінії фронту було 199 бойових зіткнень.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 52 ворожих штурмів різної інтенсивності. Найбільше їх було у районах населених пунктів Гродівка Новогродівка і Михайлівка - шість, 12 і 10 відповідно. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Триває операція у Курській області, де російські окупанти безжально обстрілюють і бомбардують свої міста і села", - повідомив Генштаб.

Наші воїни продовжують активними діями завдавати загарбницьким військам втрат у живій силі і техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення і в глибокому тилу, сказали у Генеральному штабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрони долетіли до НПЗ у Москві - фото і відео

Вчора російські окупаційні війська завдали по позиціях українських підрозділів і населених пунктах п'ять ракетних ударів десятьма ракетами, 73 авіаційних удари, задіявши 96 керованих авіабомб. Також росіяни здійснили майже 3900 обстрілів, 96 з них - із РСЗВ.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема у районах населених пунктів Манухівка, Глухів, Ободи, Липці, Малі Проходи, Черкаська Лозова, Кругляківка, Сергіївка, Гродівка, Миколаївка, Селідове, Покровськ, Олександропіль, Мирноград, Водяне, Костянтинівка, Новоукраїнка, Костянтинопіль і Рівнопіль.

Авіація і ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали вісім ударів по скупченнях живої сили ворога та один - по складу боєприпасів російських окупантів.

На Харківському напрямку відбулося дві ворожих атаки, у районах Липців і Вовчанська.

На Куп'янському напрямку було 24 ворожих атак. Сили оборони зупинили усі штурмові дії окупантів в районах Синьківки, Колісниківки, Лозової, Новоосинового, Глушківки і Берестового.

На Лиманському напрямку наші війська відбили 18 атак окупантів у районах дев'яти населених пунктів, а також у Серебрянському лісі. Основні зусилля ворог направляв у бік Греківки, Твердохлібового і Невського.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили дев'ять штурмів поблизу Верхньокам'янського, Білогорівки, Спірного, Званівки та Виїмки.

На Краматорському напрямку наші воїни зупинили 20 спроб ворога прорвати оборону у районах Білої Гори, Іванівського, Андріївки, Кліщіївки, Часового Яру і Калинівки.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 14 атак неподалік населених пунктів Курдюмівка, Неліпівка, Нь'ю-Йорк і Торецьк.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили ворожі атаки у районах Українська, Лісівки, Галицинівки, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки, де окупанти 30 разів намагалися прорвати оборону наших військ. Найбільш активно ворог діяв біля Георгіївки - здійснив за добу 13 штурмових дій.

На Времівському напрямку агресор 11 разів атакував українські позиції у районах Вугледара, Макарівки, Времівки, Водяного та у бік Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку було чотири боєзіткнення: два неподалік Роботиного і два - в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку російські окупанти провалили три атаки.

30 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська у Курській області просунулися ще на два кілометри.

Втрати російських окупаційних військ за минулу добу становили 1350 осіб, 10 танків і 24 бойових броньованих машин.

Зараз ви читаєте новину «Вчора на фронті було 199 боєзіткнень. На Покровському напрямку українські воїни відбили 52 ворожих штурми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі