пʼятниця, 09 серпня 2024 22:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Поблизу Курської АЕС впав БПЛА: палає підстанція, у районі зникло світло

Поблизу Курської АЕС впав БПЛА: палає підстанція, у районі зникло світло
Поблизу Курської АЕС впав БПЛА. Фото: росЗМІ

У підстанцію поблизу Курської АЕС влучив безпілотник, почалася пожежа. У низці населених пунктів зникло світло.

У самому Курську зупинився громадський транспорт, повідомило російське медіа "Важные истории".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Події у Курській області дуже турбують російське керівництво - Sky News

Без електропостачання залишилися місто Курчатов, де розташована Курська АЕС, а також населені пункти Волокно, Ворошнево та Прямицино. Місцеві жителі у соцмережах скаржаться на перебої з водопостачанням.

Губернатор Курської області Олексій Смирнов стверджує, що в одному з районів почалась пожежа через "падіння уламків українського БПЛА літакового типу на трансформаторну підстанцію". Як повідомляє російське ЗМІ Пепел. Курск, горить підстанція Южна.

7 серпня російські пропагандисти і так звані "воєнкори" заявили, що українські війська увійшли у Курську область РФ і закріпилися у прикордонній зоні. Російський диктатор Володимир Путін заявив про "масштабну провокацію".

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що українські сили просунулися на 10 кілометрів углиб Курської області РФ.

ЗМІ опублікували супутникові зображення після удару по російському складу з озброєнням і технікою під Курськом.

Видання The Washington Post повідомило, що Україна взяла під контроль газовимірювальну станцію "Суджа" у Курській області.

9 серпня Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що Сили оборони України успішно уразили російський військовий аеродром і засоби ППО у Липецькій області РФ.

Зараз ви читаєте новину «Поблизу Курської АЕС впав БПЛА: палає підстанція, у районі зникло світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі