четвер, 27 жовтня 2022 12:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Ватажку ЛНР Пасічнику повідомили нову підозру

Служба безпеки України повідомила нову підозру так званому голові ЛНР Леоніду Пасічнику.

Слідчі конкретизували й доповнили дані про обставини й склад скоєного ним злочину. Пасічнику інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Про це повідомляє Головне управління СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Задокументовано, що 20 вересня 2022 року він, обіймаючи посаду "голови ЛНР", підписав так званий закон "Про референдум ЛНР про входження до складу РФ на правах суб'єкта.

Автор: facebook.com/ssu.sievierodonetsk
  Служба безпеки України повідомила нову підозру так званому «голові ЛНР» Леоніду Пасічнику
Служба безпеки України повідомила нову підозру так званому «голові ЛНР» Леоніду Пасічнику

"Очільник окупаційної адміністрації брав активну участь у пропагандистських заходах кремля, які мали обґрунтувати необхідність проведення протиправного заходу й анексію українських територій. Пасічник систематично заявляв у засобах масової інформації про необхідність приєднання ЛНР (а фактично тимчасово окупованої території Луганської області) до РФ. Тобто закликав до зміни меж території та державного кордону України", ‒ ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екскерівника СБУ в Криму затримував особисто Малюк

Він також публічно закликав людей, які проживають на тимчасово окупованій ворогом території Луганщини, до активної участі в псевдореферендумі.

"30 вересня Володимир Путін публічно визнав результати фейкових плебісцитів. Того ж дня у Москві Пасічник і Путін підписали так звану угоду між РФ та ЛНР про прийняття ЛНР до РФ і утворення у складі Росії нових суб'єктів, чим порушили територіальну цілісність України у кордонах, визначених Конституцією України", ‒ зазначають в СБУ.

Пасічнику повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

- вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб;

- участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території, а також публічних закликах до проведення такого незаконного референдуму на тимчасово окупованій території.

Зараз триває досудове розслідування. Невдовзі фігуранта оголосять у розшук.

Служба безпеки продовжує викривати зрадників і колаборантів на тимчасово окупованих територіях України. В результаті слідчо-оперативних дій встановлені особи ще восьми організаторів незаконних "референдумів" в тимчасово захоплених районах Херсонської та Миколаївської областей.

Служба безпеки України ліквідувала в Дніпрі ворожу ботоферму, яка масово поширювала в інтернеті російську пропаганду серед громадян України та Євросоюзу. Ботоферма підпорядковувалася російським спецслужбам і тиражувала дезінформацію щодо суспільно-політичної обстановки в європейських країнах, повідомила пресслужба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Ватажку ЛНР Пасічнику повідомили нову підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі