четвер, 27 жовтня 2022 11:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Екскерівника СБУ в Криму затримував особисто Малюк

Екскерівника СБУ в Криму затримував особисто Малюк

Співробітники Служби безпеки України мають неспростовні докази, що екскерівник Кримського главку СБУ полковник Олег Кулініч працював на Росію.

Він доповідав у Москву інформацію, зокрема секретну, про ситуацію в Україні та в СБУ. Про це повідомив виконувач обов'язків голови Служби Василь Малюк в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, спецслужба робить великий наголос на самоочищенні своїх лав. Особливо – в умовах війни.

"Якщо не виявити цих щурів на борту, то всі наші подальші операції щодо ворога приречені на провал", – зазначив Малюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збирав у Міноборони секретну інформацію для росіян: СБУ зловила генерала ГУР

Також він розповів про операцію з викриття та затримання Кулініча. В. о. голови СБУ зазначив, що він затримував цього "крота" особисто. Разом з тим, Малюк не став поки що розголошувати деталі й зазначив, що триває слідство.

"Провели безпрецедентну філігранну розробку й подальшу реалізацію, здійснили агентурно-технічне проникнення до лав ФСБ. Ми здобули всі файли, де він реально доповідав Москві інформацію, зокрема секретну, про ситуацію в нашій країні, у Службі, як вони намагалися впливати на різні процеси", – сказав він.

Колишнього начальника управління Служби безпеки України в Автономній республіці Крим Олега Кулініча затримали за державну зраду в середині липня.

Він начебто "зливав" відому йому частину діючої агентури росіянам. Затриманий Олег Кулініч СБУ у Криму очолював до березня 2022 року. А після повномаштабного вторгнення Росії був звільнений. Обіймав він цю посаду з жовтня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Екскерівника СБУ в Криму затримував особисто Малюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі