середа, 05 липня 2023 15:29

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ підтвердили, що били по Чонгару ракетами Storm Shadow

У ЗСУ підтвердили, що били по Чонгару ракетами Storm Shadow
Збройні Сили України били по мостах на Чонгарі в тимчасово окупованому Криму ракетами Storm Shadow, заявив представник Генерального штабу Олексій Громов. Фото: Укрінформ

Збройні сили України били по мостах на Чонгарі в тимчасово окупованому Криму ракетами Storm Shadow.

Ці ракети допомагають знищувати критично важливі об'єкти ворога на відстані до 250 км. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" повідомив представник Генерального штабу Олексій Громов.

За його словами, серед поставлених західних озброєнь на окрему увагу заслуговують крилаті авіаційні ракети Storm Shadow, які допомагають знищувати критично важливі об'єкти росіян на відстані до 250 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові мають проблеми з логістикою в Криму – "Атеш"

"Свідченням ефективності цих крилатих ракет є пошкодження мостів через Сиваш поблизу Чонгара, що значно ускладнило постачання противника боєприпасами та іншими матеріально-технічними засобами", – сказав Громов.

Він зазначив, що Storm Shadow також дозволяють постійно бити по пунктах управління та місцях зберігання озброєнь, боєприпасів і техніки ворога.

Пошкодження Чонгарського мосту вже вплинуло на логістику російських військ на півдні.

Шляхи постачання армії РФ стали довшими й небезпечнішими. Коротші маршрути (наприклад, біля Армянська) проходять ближче до українських позицій, і туди може діставати українська зброя, заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі Радіо Донбас.Реалії.

Вночі 22 червня пролунали вибухи на мосту біля Чонгара, що з'єднує тимчасово окупований Крим із Херсонщиною. Міст суттєво пошкоджений, транспорт через нього не пропускають.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ підтвердили, що били по Чонгару ракетами Storm Shadow». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі