середа, 05 квітня 2023 14:15

Спецтема: Війна Росії проти України

В СБУ та ДБР повідомили, чи обміняють Кулініча по прикладу Медведчука

В СБУ та ДБР повідомили, чи обміняють Кулініча по прикладу Медведчука
Колишнього начальника управління Служби безпеки України в Автономній республіці Крим Олега Кулініча затримали за державну зраду у 2022 році. Фото: ДБР

Станом на зараз питання про обмін колишнього голови Служби безпеки України Криму Олега Кулініча на українських полонених по прикладу кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука не вирішено.

Водночас попри обмін, якщо він відбудеться, вирок Кулінічу все одно буде винесено. Про це під час спільного брифінгу повідомили в СБУ та ДБР, передає Gazeta.ua.

"Що стосується вашого питання (щодо можливого обміну Кулініча – Gazeta.ua), то воно лежить більш у політичній площині. Ми сьогодні обговорюємо юридичні аспекти", – сказав речник СБУ Артем Дехтяренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Силовики затримали ексголову СБУ в Криму. Підозрюють в держзраді: відео

Дехтяренко також додав, що з початку повномасштабного вторгнення вдалося повернути 2005 осіб, включаючи і цивільних, і військових.

При цьому, як підкреслила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян, якщо навіть обмін Кулініча і проведуть, то справу проти нього не закриють і вирок все одно буде винесено.

"По Кулінічу. Незалежно від того, яке буде ухвалене політичне рішення (чи буде обмін – Gazeta.ua), справа буде в суді. Вона буде досліджуватись після того, як він ознайомиться з матеріалами. Судові засідання будуть проводитись. І буде вирок", – зазначила вона.

Колишній очільник СБУ Іван Баканов фігурує у кримінальному провадженні ДБР про незаконну окупацію Росією частини території України.

Він звинувачується у провальній роботі СБУ у передвоєнний період та на початку повномасштабної агресії РФ проти нашої країни. Про це повідомляє NV, цитуючи слова топчиновника з Офіса президента.

Насамперед йдеться про призначення в Службу російського агента Олега Кулініча, який обіймав посаду ексначальника одного з управлінь.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ та ДБР повідомили, чи обміняють Кулініча по прикладу Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі