середа, 07 вересня 2022 17:29

Спецтема: Війна Росії проти України

В СБУ розповіли про свіжу порцію підозрюваних колаборантів

Служба безпеки України повідомила про підозру шістьом колаборантам із Харківської та Запорізької області

Підозру отримав колишній голова Вовчанської територіальної громади на Харківщині. Він в умовах воєнного часу перейшов на бік ворога, повідомляє СБУ.

"Зараз він "очолює" так звану "військово-цивільну адміністрацію Вовчанського району", де займається популяризацією політичної партії "Єдина Росія" та виправдовує збройну агресію РФ", – йдеться у повідомленні.

До Мелітополя повернулася соратниця лідера місцевого Антимайдану Володимира Рогова. Вона отримала "посаду" так званої "голови Кирилівської ОТГ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гауляйтера Балицького під конвоєм привезли в окупований Мелітополь

Інший колаборант – Станіслав Селіванов. Він один із засновників "Партії політики Путіна", співпрацює з окупантами з 2014 року.

"Мешканець Бердянська брав особисту участь у анексії Кримського півострова і отримав за це медаль "за повернення Криму". Згодом займав посаду члена так званої "ради ЛНР". Після окупації частини Запоріжжя його "підвищили" та призначили "заступником мера Бердянська з питань соціальної сфери", – пише СБУ.

Оголосили підозру колишньому поліцейському, який 2015 року не пройшов переатестацію та його звільнили. Тепер зловмисник очолив так званий "Дніпрорудненський райвіділ міліції". Він тероризує місцевих патріотів і проукраїнськи налаштованих мешканців, яких затримує ФСБ.

Засуджений до шести років тюрми за підробку документів та викрадення авто очолив "Великобілозерський райвідділ міліції". Він залякує місцевих мешканців і встановлює окупаційний режим.

Колишній працівник районних електромереж селища Андріївка, якого звільнили за крадіжки, обійняв псевдопосаду "голови Андріївської ОТГ Бердянського району".

"Він деякий час працював охоронцем на місцевому агропідприємстві, тож без вагань прийняв пропозицію ворога", – пише СБУ.

Чоловік агітує земляків підтримувати окупантів.

Усім колаборантам загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Автор: СБУ
  СБУ винесла підозру шістьом колаборантам
СБУ винесла підозру шістьом колаборантам

У Житомирській області наклали арешт на активи підприємства, кінцевим бенефіціаром якого є родина гауляйтера тимчасово окупованої Херсонщини Володимира Сальда.

Діяльність бізнес-структури пов'язана з видобутком та оброблянням граніту.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ розповіли про свіжу порцію підозрюваних колаборантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі