вівторок, 06 вересня 2022 15:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Гауляйтера Балицького під конвоєм привезли в окупований Мелітополь

Гауляйтера Балицького під конвоєм привезли в окупований Мелітополь
Колаборант Євген Балицький – колишній нардеп з Партії регіонів і "Опозиційного блоку". Фото: Facebook

Російські окупанти під конвоєм привезли з Криму в Запорізьку область "голову адміністрації" Євгена Балицького.

Колаборанта привезли 1 вересня після втечи на півострів. Про це розповів мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону.

"Після його від'їзду його повернули під конвоєм на 1 вересня, щоб він показався, що він є живий, здоровий. І після цього – знову пропав", – розповів Федоров.

На сьогоднішній день перебування Балицького в Мелітополі не помічено, сказав мер.

"Він просився "керувати" на удальонці. Очевидно йому це дозволили. У будь-який момент, як тільки буде потрібно, під конвоєм його в черговий раз привезуть і будуть показувати. Як мавпу на пляжі", – сказав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять гучних вибухів: на аеродромі в окупованому Мелітополі прогриміло

Також Федоров розповів про сиутацію в місті.

Мелітополь і район заселили російські військові і вчителі з РФ. Окупанти виселяють мешканців, займають їхні будинки, заселяються у сільські школи.

Гауляйтери "встановили новий курс" рубля по відношенню до гривні. "Раніше був 1 до 2, тепер 1 до 1,25. Штучно занижують вартість гривні", – повідомив мер.

Окупанти збирають персональні дані батьків, які ведуть дітей до шкіл. Вимагають прописку батька, навіть якщо батьки розлучені. Всіх чоловіків будуть "ставити на облік".

На тимчасово окуповані території росіяни не пропускають гуманітарні вантажі, в тому числі рідкісні ліки.

"Вчора знову відбулось знеструмлення частини Херсонської і Запорізької областей, у тому числі Мелітополя. Як наслідок, не стало води і зв'язку", – розповів Федоров.

Колаборант Євген Балицький втік з Мелітополя до Криму у серпні. Заявив, що за "сімейними обставинами".

Колаборант Кирило Стремоусов, якого росіяни поставили в Херсоні "заступником голови військово-цивільної адміністрації" утік до Росії у Воронеж.

Зараз ви читаєте новину «Гауляйтера Балицького під конвоєм привезли в окупований Мелітополь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі