субота, 17 грудня 2022 16:56

Спецтема: Війна Росії проти України

У розвідці повідомили, чи готує РФ ударну групу для нового повномасштабного наступу

У розвідці повідомили, чи готує РФ ударну групу для нового повномасштабного наступу
Станом на даний момент у РФ не готові до нового повномасштабного наступу. Фото: Укрінформ

На цей момент в Головному управлінні розвідки України не бачать ознак формування ударних груп для нового наступу росіян.

Але це не означає, що такої небезпеки немає. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник головного управління розвідки МО України Андрій Юсов.

"Ні, станом на цей момент ми цього не бачимо (формування ударних груп для нового наступу. – Gazeta.ua) і не констатуємо, але це не означає, що такої загрози немає. Якщо така загроза буде, ми матимемо таку інформацію. Станом на зараз у РФ не готові до нового повномасштабного наступу", – зазначив Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив заяву щодо загрози нового вторгнення РФ в Україну

Він також зазначив, що Україна вже живе в умовах повномасштабного вторгнення. Тому йдеться не лише про новий наступ, а й про нові операції у межах цього повномасштабного наступу.

Україна готується до того, що Росія знову може спробувати вторгнутися з півночі.

Можливо, це станеться приблизно до "річниці" її першої невдалої спроби захопити Київ у лютому. Про це в інтерв'ю британському каналу Sky News заявив командувач ОК "Південь", генерал-майор Андрій Ковальчук.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи можуть війська РФ знову спробувати вторгнутися в Україну з півночі, сходу чи півдня, можливо, навіть 24 лютого, у річницю початку повномасштабної війни, він заявив, що українські військові прораховують такі сценарії.

Зараз ви читаєте новину «У розвідці повідомили, чи готує РФ ударну групу для нового повномасштабного наступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі