четвер, 10 березня 2022 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

В ООН порахували, скільки цивільних українців загинули з початку війни

В ООН порахували, скільки цивільних українців загинули з початку війни
До більшості зареєстрованих випадків загибелі та поранень призвели удари зброї вибухової дії з великим радіусом ураження. Фото: pixabay.com

В ООН повідомили про 1424 мирних жителів з України, які стали жертвами нападу Росії станом на 8 березня.

Серед них - 516 убитих, повідомляє Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

"У період з 4:00 24 лютого поточного року, коли розпочався військовий напад РФ на Україну, до опівночі 8 березня за місцевим часом УВКПЛ зареєструвало 1424 жертви серед цивільного населення в країні, зокрема 908 поранених. Фактичні цифри значно вищі, особливо на території, контрольованій урядом, і особливо останніми днями, оскільки з місць, де йдуть інтенсивні бойові дії, інформація надходить із запізненням і багато повідомлень вимагають підтвердження", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Припиніть кровопролиття" - в ООН відреагували на бомбардування лікарні в Маріуполі

УВКПЛ ООН повідомляє про:

- 516 убитих (98 чоловіків, 60 жінок, дев'ять хлопчиків та п'ять дівчаток, а також 23 дитини та 321 дорослий, чия стать поки невідома);

- 908 поранених (78 чоловіків, 57 жінок, 12 дівчаток і чотири хлопчики, а також 34 дитини та 723 дорослих, чия стать поки невідома).

Щодо географії постраждалих:

- Донецька та Луганська області: 573 постраждалих (111 убитих та 462 поранених);

- контрольована урядом територія: 436 постраждалих (87 убитих та 349 поранених);

- територія, підконтрольна самопроголошеним "республікам": 137 постраждалих (24 убитих та 113 поранених);

- Київ, Черкаська, Чернігівська, Харківська, Херсонська, Київська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Запорізька та Житомирська області, які були під контролем уряду, коли постраждали мирні жителі: 851 постраждалий (405 убитих та 446 ранених).

До більшості зареєстрованих випадків загибелі та поранень призвели удари зброї вибухової дії з великим радіусом ураження, зокрема обстріли із застосуванням важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні удари й авіаудари.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «В ООН порахували, скільки цивільних українців загинули з початку війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі