четвер, 16 березня 2023 13:39

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони повідомили про масове мародерство окупантів на захоплених територіях

У Міноборони повідомили про масове мародерство окупантів на захоплених територіях
На захоплених українських територіях окупанти масово займаються мародерством. Фото: slovoidilo.ua

Російські окупанти продовжують займатися мародерством на тимчасово захоплених українських територіях.

Загарбники масово крадуть майно з об'єктів державних установ і підприємств та помешкань цивільного населення. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, такі випадки минулого тижня були, зокрема, зафіксовані в населених пунктах Роздольне, Каланчак, Нова Збур'ївка та Гола Пристань Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти з награбованим поїхали у бік Криму

"Під приводом проведення нібито антитерористичних заходів окупанти здійснювали обшуки будинків місцевих жителів, у тому числі тимчасово покинутих власниками. Після таких заходів російські військовослужбовці зазвичай намагались придбати продукти та алкоголь у місцевих магазинах, пропонуючи продавцям розрахуватись вкраденими дрібними предметами побутової техніки, столовим посудом, ноутбуками та смартфонами", ‒ зазначила Маляр.

При цьому найбільш габаритні вкрадені речі – холодильники, пральні машини, телевізори тощо окупанти вивозили військовими вантажними автомобілями, якими доставлялись боєприпаси.

У тимчасово захопленому росіянами Генічеському районі Херсонської області посилили облави та обшуки. Окупанти там влаштували залякування місцевих жителів, аби змусити їх отримувати російські паспорти.

Окупаційні війська Росії готуються до втечі з Лівобережжя Херсонщини. На це вказує обстріл цієї території загарбниками. Таким чином вони спонукають мирне населення виїжджати разом з ними на наступні рубежі оборони, заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони повідомили про масове мародерство окупантів на захоплених територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі