середа, 04 травня 2022 18:05

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони розповіли, чого очікують від Росії на 9 травня

У Міноборони розповіли, чого очікують від Росії на 9 травня
У Міноборони заявили, що очікують провокацій від РФ до 9 травня. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські військові можуть вдатися до провокацій чи активізувати обстріли по Україні у зв'язку зі святкуванням у Росії Дня Перемоги 9 травня.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу 4 травня, передає "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони розповіли, як швидко закінчиться війна

"Ми розуміємо, що до цієї дати залишається не так багато часу. І це змушує нас бути пильнішими на всіх напрямках, де є не лише бойові дії, а й де відносне затишшя. Тобто ми цілком очікуємо якихось певних провокацій або активізації обстрілів із боку російської армії", - сказав Мотузяник.

Росія, яка прагне досягти певних результатів до 9 травня, на сьогодні їх не досягла. І вона "ці перемоги може придумати і показати по телебаченню. Це для них не є проблемою", додав він.

Розвідка Великої Британії запевняє, що президент РФ Володимир Путін може оголосили мобілізацію на 9 травня. Експерти переконані, що така ймовірність є, але це "поховає" режим Путіна.

Згодом стало відомо, що російський диктатор замість так званої спеціальної воєнної операції може оголосити війну Україні. Використовуючи пропагандистську цінність цього дня, Путін може захотіти оголосити або про якесь воєнне досягнення в Україні, або про посилення ескалації бойових дій, або про все одночасно.

Плани щодо оголошення війни Україні замість спеціальної воєнної операції у День Перемоги 9 травня Кремль спростував.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони розповіли, чого очікують від Росії на 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі