понеділок, 15 серпня 2011 21:24

У Криму 12-річна дівчинка вкрала у сусідів 40 тисяч гривень

У Криму 12-річна дівчинка вкрала у сусідів 40 тисяч гривень

У Криму 12-річна дівчинка витягла з дому сусідів близько 40 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба МВС.

До чергової частини Кіровського РВ 4 серпня надійшло телефонне повідомлення від жителя одного із сіл Кіровського району про те, що неповнолітня сусідка через кватирку проникла до його домоволодіння. За словами старшого оперуповноваженого ВКМСД Редвана Мустафаєва, після прибуття на місце події заявник повідомив працівникам міліції про те, що він виявив вдома пропажу 40 тисяч гривень. При цьому у 12-річної сусідки, яка перебувала в будинку, ніякі грошові кошти та матеріальні цінності виявлені не були.

При проведенні оперативно-розшукових заходів правоохоронцями було встановлено, що крадіжку зазначених коштів вчинила саме 12-річна дівчинка. Як виявилося, вона протягом двох місяців 15 разів непомітно для господарів проникала до оселі і виносила гроші. Кожного разу "улов" лиходійки становив від двохсот до десяти тисяч гривень.

З пояснень дівчинки випливає, що перші відвідини вона здійснювала на прохання матері взяти в борг у чуйних людей десяток яєць. Тоді вона відкрито зверталася до сусідки. Але в один із днів господині вдома не виявилося. "Позичальниця" вирішила сама зібрати яйця в курнику і віднести їх матері. При цьому батькам про свою самостійність дівчинка не повідомила. Без відома дорослих збір яєць проходив не один раз.

У середині липня дитина звернула увагу на те, що сусіди знову відійшли, але цього разу "гості" прийшла ідея відвідати не курник, а будинок. Проникнувши до оселі сусідів через кватирку, дівчинка в одній із кімнат виявила тумбочку, в якій лежали гроші. На перший раз вирішила взяти двісті гривень. Гроші вона витратила на солодощі, які з'їла зі своїми друзями. Безкарність юній злодійці сподобалася, і вона ледь не кожен день проникала до будинку сусідів, привласнюючи собі певну суму грошей.

Гроші сусідів вона витрачала на придбання мобільних телефонів і велосипедів для друзів. Організовувала культурні поїздки на таксі в місто Феодосію, де відвідувала кафе і каталася на різних атракціонах з приятелями.

В даний час за фактом крадіжки грошових коштів порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 185 (крадіжка) ККУ. Оскільки юна зловмисниця не досягла віку притягнення до кримінальної відповідальності, швидше за все, до неї будуть застосовані заходи виховного характеру, а збиток, заподіяний нею потерпілим, відшкодують батьки.

Зараз ви читаєте новину «У Криму 12-річна дівчинка вкрала у сусідів 40 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі