субота, 22 квітня 2023 11:43

В Італії заморозили активи сина російського олігарха

В Італії заморозили активи сина російського олігарха
Уряд Італії заморозив активи росіянина Артема Усса. Фото: meduza.io

В Італії уряд заморозив тамтешні активи сина вже колишнього губернатора Красноярського краю РФ і близького до російського президента Володимира Путіна олігарха Олександра Усса Артема.

Таке розпорядження підписав міністр економіки Італії Джанкарло Джорджетті, повідомляє Italy24.

За інформацією видання, Артем Усс втік до Росії з-під домашнього арешту в Мілані.

Активи росіянина заморозили після розслідування, проведеного підрозділом спеціальної фінансової поліції Guardia di Finanza та за пропозицією Комітету фінансової безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розкрив подробиці нових санкцій проти росіян

Заморожено, зокрема, 40,11% акцій компанії Luxury Sardinia, яка володіє розкішним готелем Hotel San Diego на східному узбережжі Сардинії. А також віллу в муніципалітеті Базильо в районі Мілана, гараж у тому ж будинку та понад €160,6 тис. на банківському рахунку в Banco di Sardegna.

Управління замороженими активами покладено на Агентство державного майна країни.

Ще наприкінці березня затриманий в Італії син російського олігарха Артем Усс зняв електронний браслет і втік. Під домашнім арештом в Мілані він перебував із осені минулого року в очікуванні екстрадиції до США.

Водночас у Штатах росіянина підозрюють у відмиванні грошей і організації схеми незаконного отримання американських військових технологій та інших спробах обійти санкції. Якщо Усса визнають винним, йому загрожує до 30 років ув'язнення.

Як відомо, 20 квітня батько втікача Олександр Усс повідомив про свою відставку з поста губернатора Красноярського краю.

Європейський Союз поки не може знайти гроші Центробанку РФ у Європі. Ці кошти можуть використати для відновлення України.

Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі зобов'язав РФ виплатити компенсації за збитки та втрачене майно Нафтогазу у Криму від 2014 року. Сума визначеної судом компенсації – $5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «В Італії заморозили активи сина російського олігарха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі