четвер, 13 квітня 2023 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Гаазький суд зобов'язав РФ виплатити компенсації за збитки Нафтогазу в Криму: яка сума

Гаазький суд зобов'язав РФ виплатити компенсації за збитки Нафтогазу в Криму: яка сума
Суд у Гаазі ухвалив рішення на користь України. Фото: pixabay.com

Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі зобов'язав РФ виплатити компенсації за збитки та втрачене майно Нафтогазу у Криму від 2014 року.

Сума визначеної судом компенсації – $5 млрд. Про це повідомив голова Нафтогазу Олексій Чернишов у Facebook 13 квітня.

За його словами, йдеться про відшкодування активів, спрямованих на розробку газових родовищ та розвиток іншої стратегічно важливої інфраструктури. Вона "стала однією з головних мішеней агресора" під час окупації українського півострова дев'ять років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна генерує електрику з надлишком та продає її

"Вірю, що це не останнє рішення, яке ухвалять в Гаазі на користь нашої країни", – написав Чернишов.

У лютому 2014 року російські війська незаконно вдерлися на територію Криму, провели так званий референдум та заявили про "приєднання" ції території до Росії.

Росіяни створили на Кримському півострові оборонне угрупування та готуються до оборонних дій. Зокрема, у Криму розміщений потужний сухопутний і авіаційний компонент ворога, повідомив речник Головного управління воєнної розвідки Вадим Скібіцький.

Початок кінця війни РФ проти України буде тоді, коли Сили оборони звільнять Крим, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Гаазький суд зобов'язав РФ виплатити компенсації за збитки Нафтогазу в Криму: яка сума». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі