субота, 04 листопада 2023 01:11

Спецтема: Війна Росії проти України

В ГУР розповіли, коли РФ почне обстрілювати інфраструктуру України

В ГУР розповіли, коли РФ почне обстрілювати інфраструктуру України
Росіяни і в цьому році будуть обстрілювати українську цивільну інфраструктуру. Фото: Укрінформ

Українські розвідники вже знають, коли почнуться масовані обстріли української енергетики.

Це лише питання часу і цілком ймовірний сценарій, розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, пише РБК.

Росія стріляє по Україні постійно, тож і підстав сподіватися на якісь зміни нема, пояснив він.

Україснькі розвідники мають дані, коли саме росіяни можуть почати атаки на інфраструктуру. Інформацію збирають з різних джерел, а потім ці дані враховують "у загальних планах з протидії подібним атакам". Втім, конкретну дату представник ГУР не назвав.

"Остаточне рішення росіян може бути скориговано в будь-який момент, тому робити якісь анонси буде неправильно. На будь-який сигнал повітряної тривоги треба зважати всім - і цивільним, і військовим", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли взимку: Данілов попередив про небезпеку

Юсов зазначив, що Україна готується до продовження терористичних атак з боку Росії. Жодних підстав вважати, що ворог змінив свою тактику чи повернувся до норм міжнародного права або до принципів гуманізму, немає

Чи є шанс, що людожер стане раптом вегетаріанцем? Напевно, є. Але все ж таки треба готуватись до того, що людожер і далі захоче вбивати і їсти щось живе" - каже він.

Окупанти при цьому продовжують виробляти ракети. До повномасштабного вторгнення ракетне виробництво в Росії було відносно невеликим, тож зараз держава-агресор виробляє більше, ніж до війни.

На його думку, ключовим є не те, скільки росіяни виробили, а те, скільки вони витратили і скільки сучасних видів озброєння можуть виробляти.

Юсов сумнівається у тому, що Росія повторить помилку попереднього року, коли вона просто виснажила свої запаси ракет нераціональним використанням.

Українську енергосистему поступово відновлюють після зимових масованих російських ракетних атак.

Однак, українцям слід подбати про запасні варіанти на випадок продовження російського енергетичного терору та відключення електрики восени й взимку, сказав народний депутат, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк

Зараз ви читаєте новину «В ГУР розповіли, коли РФ почне обстрілювати інфраструктуру України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі