вівторок, 31 жовтня 2017 16:25

Уточнили, з якої зброї стріляли по авто з Окуєвою

Уточнили, з якої зброї стріляли по авто з Окуєвою
В Аміну Окуєву стріляли з автомата калібру 5,45 мм / фото: islam.in.ua

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк розповів, з якої зброї стріляли в чеченських добровольців Аміну Окуєву та Адама Осмаєва.

"Це автоматична зброя 5,45-міліметрового калібру. Усю інформацію обробляють", – сказав він в ефірі "5 каналу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Окуєвої: після поліції журналісти знайшли гільзу від автомата

Зараз тривають кримінологічні експертизи на місці злочину.

"Слідчо-оперативні групи працюють. Здійснюються всі необхідні кримінологічні експертизи на місці злочину, обробляється увесь масив інформації. Якщо говорити про саму схему з того, що можна сьогодні озвучити, ймовірніше, зловмисників було кілька - один навідник, який вів автомобіль, другий – безпосередній виконавець. Це попередньо", – зауважив він.

Близько 20:00 на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області невідомі обстріляли з кущів автомобіль, у якому були Аміна Окуєва та Адам Осмаєв. Жінка загинула.

1 червня на подружжя вже вчиняли напад. Петербурзький чеченець Артур Курмакаєв на прізвисько Дінго, який назвався журналістом французької газети Le Monde, стріляв у Осмаєва. Тоді Окуєвій вдалося вихопити пістолет і поранити нападника. Курмакаєва називають особистим кілером Рамзана Кадирова.

2012 року Осмаєва звинуватили в підготовці замаху на Володимира Путіна. 2014-го Осмаєв очолював добровольчий батальйон імені ічкерійського президента Джохара Дудаєва, який воював на Донбасі. Окуєва брала участь у бойових дій разом із ним.

Зараз ви читаєте новину «Уточнили, з якої зброї стріляли по авто з Окуєвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі