понеділок, 14 листопада 2022 22:02

Українські військові не приймуть ніяких перемовин, домовленостей чи компромісів - Залужний

Українські військові не приймуть ніяких перемовин, домовленостей чи компромісів - Залужний
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що російські війська повинні залишити Україну. Фото: eastnews.ua

Збройні Сили України проти перемовин, домовленостей чи компромісних рішень.

Вони готові і надалі відвойовувати захоплені росіянами території України. Про це Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив під час телефонної розмови з Головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

"Ми будемо боротися, доки стане сил. Наша мета - звільнити всю українську землю від російської окупації. Ми не зупинимося на цьому шляху за жодних умов. Українські військові не приймуть ніяких перемовин, домовленостей чи компромісних рішень. Умова для переговорів одна - Росія має залишити всі захоплені території", - заявив Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США чекають від Росії сигналів щодо мирних переговорів

Він повідомив, що ситуація на фронті стабільна та контрольована.

"Сили оборони, попри шалений опір окупаційних військ, продовжують наступальні дії на Харківському напрямку. Ворог активно атакує на рубежах Білогорівка-Соледар-Бахмут-Майорськ та Авдіївка-Опитне-Водяне-Піски-Мар'їнка-Павлівка, але успіху не має. Ми тримаємо оборону завдяки стійкості наших передових підрозділів та боєздатним резервам. На Херсонському напрямку проводимо стабілізаційні дії та укріплюємо рубежі оборони", - розповів Залужний.

Українські захисники відслідковують дії противника на кордоні з Білоруссю і будують надійний щит для захисту України з півночі.

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, перебуваючи в Україні, порекомендував команді президента України Володимира Зеленського подумати про реалістичні вимоги до Росії для проведення переговорів. Він навіть пропонував відмовитись від планів щодо звільнення українського Криму, пише The Wall Stree Journal.

Салліван сказав, що Київ має як мінімум здаватися відкритим для вирішення шляхом переговорів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не погоджується на переговори з країною-агресоркою Російською Федерацією, тому що президент РФ Володимир Путін не хоче завершення війни.

Проти тиску на Україну щодо переговорів з Росією виступили міністр оборони Британії Бен Воллес, міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен та міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс.

Вони кажуть, що західні держави повинні допомогти Україні боротися за своє право вибору.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові не приймуть ніяких перемовин, домовленостей чи компромісів - Залужний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі