понеділок, 14 листопада 2022 03:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Салліван схиляв Зеленського до переговорів з Путіним – WSJ

Салліван схиляв Зеленського до переговорів з Путіним – WSJ
Радник президента США Джейк Салліван пропонував Україні провести переговори з РФ. Фото: ВВС

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, перебуваючи в Україні, порекомендував команді президента України Володимира Зеленського подумати про реалістичні вимоги до Росії для проведення переговорів.

Він навіть пропонував відмовитись від планів щодо звільнення українського Криму, пише The Wall Stree Journal.

Він заявив, що Київ має як мінімум здаватися відкритим для вирішення шляхом переговорів.

"Два європейські дипломати, поінформовані про дискусію, заявили, що пан Салліван рекомендував команді пана Зеленського почати думати про свої реалістичні вимоги та пріоритети для переговорів, включаючи перегляд заявленої мети України щодо повернення Криму, який був анексований у 2014 році", – йдеться у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал США заговорив про "вікно можливостей" щодо переговорів України з РФ

Представники Держдепартаменту США вже поінформували деяких європейських партнерів у Вашингтоні з метою розвіяти побоювання щодо зміни підходу адміністрації, пише видання.

Салліван заявив, що завдання США - поставити Україну в "найкраще становище на полі бою, щоб коли і якщо з'явиться можливість для дипломатії, вони були в кращому становищі за столом переговорів".

Сполучені штати чекають від Росії чітких сигналів про готовність до серйозних переговорів для встановлення миру в Україні.

Водночас США не тиснуть на Київ щодо перемовин, заявили представник Дердепартаменту США Нед Прайс та радник президента з питань нацбезпеки Джейк Салліван на брифінгу.

Україна не погоджується на переговори з країною-агресоркою Російською Федерацією, тому що президент РФ Володимир Путін хоче далі воювати.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

Він наголосив, що Кремль не хоче завершення війни.

Зараз ви читаєте новину «Салліван схиляв Зеленського до переговорів з Путіним – WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі