середа, 28 вересня 2022 07:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська відбили атаки росіян біля восьми населених пунктів – Генштаб

Українські війська відбили атаки росіян біля восьми населених пунктів – Генштаб
За добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян в районах восьми населених пунктів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян в районах восьми населених пунктів.

Успішно наступи ворога відбили біля Зайцевого, Майорська, Залізного, Миколаївки Другої, Первомайського, Побєди, Новомихайлівки та Безіменного. Про це у ранковому зведенні 28 вересня повідомляє Генштаб Збройних Сил України.

Авіація Сил оборони України за добу завдала 17 ударів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети, авіація, артилерія. Росія обстріляла понад 40 населених пунктів

"Підтверджено ураження 14 районів зосередження живої сили і військової техніки ворога, трьох опорних пунктів та сімох позицій зенітних ракетних комплексів. Крім того, за добу українські підрозділи протиповітряної оборони знищили літак, шість БпЛА та одну керовану авіаційну ракету Х-59 ворога", – йдеться у повідомленні.

Українські ракетні війська і артилерія уразили 12 районів зосередження живої сили та техніки противника. А також чотири склади з боєприпасами, позиції засобів протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби. Зокрема, уражено автоматизовану станцію перешкод "Житель". Загальні втрати росіян уточнюються.

В російських окупаційних військах розпочався прийом особового складу, призваного за частковою мобілізацією. Зокрема, поповнення прибуло до підрозділів першого танкового полку 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії.

Збройні сили України зміцнюють свої позиції біля Лимана на Донеччині. Українські війська продовжують наближатися до цього міста, звільняючи нові населені пункти. Про це йдеться у новому зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Українські війська відбили атаки росіян біля восьми населених пунктів – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі