середа, 28 вересня 2022 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Перші мобілізовані в Росії прибувають на війну в Україні

Перші мобілізовані в Росії прибувають на війну в Україні
Російські окупаційні війська почали поповнюватись мобілізованими. Фото: slovoidilo.ua

В російських окупаційних військах розпочався прийом особового складу, призваного за частковою мобілізацією.

Зокрема, поповнення прибуло до підрозділів першого танкового полку 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії. Вони вже прибувають до зони бойових дій. Про це вранці 28 вересня повідомив Генеральний Штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тікав від мобілізації: росіянин на SUP-дошці переплив до Естонії

Там зазначають, що підготовка цих мобілізованих не проводилася взагалі.

"Також військово-політичне керівництво РФ одночасно з частковою мобілізацією продовжує заходи так званої "самомобілізації". До підрозділів, що вже воюють в Україні, прибувають особи засуджені за кримінальні злочини", – йдеться у повідомленні українського Генштабу.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив "часткову" мобілізацію. Того ж дня протести проти мобілізації відбулися в Москві, Санкт-Петербурзі й низці російських міст. У Республіці Дагестан місцеві жителі вступають у сутички з поліцією.

Після того, як у Росії оголосили часткову мобілізації, у Грузію щодня прибуває близько 10–11 тис. росіян. Це вдвічі більше, ніж було зазвичай.

Зараз ви читаєте новину «Перші мобілізовані в Росії прибувають на війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі