пʼятниця, 15 вересня 2023 07:35

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні лунала повітряна тривога. У двох областях вибухи
Оновлено

У ніч проти 15 вересня у низці областей України оголосили повітряну тривогу через загрозу застосування РФ ударних дронів-камікадзе. Під ранок у Вінницькій області пролунав вибух.

Спочатку під загрозою опинилися Миколаївська та Херсонська області, повідомили в п'ятницю Повітряні сили у Telegram. Згодом про небезпеку попередили у Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

"Хмельницька, Чернівецька, Житомирська, Рівненська, Тернопільська області ‒ загроза застосування ворогом ударних БпЛА. Група ворожих ударних БпЛА у повітряному просторі Вінниччини рухається у північно-західному напрямку. Залишайтеся в укриттях", ‒ йдеться в останніх повідомленнях.

Після 5:00 загрозу застосування ударних дронів оголосили у Вінницькій та Черкаській областях. Водночас повітряну тривогу скасували у Дніпропетровській області. О 5:33 стало відомо, що група ворожих ударних БпЛА у повітряному просторі Вінниччини і рухається у північно-західному напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На українські міста летять 6 груп "Шахедів"

Вранці вибухи підтвердили щонайменше в двох областях. Гучно було у Хмельницькій області. Пишуть про можливу атаку по Старокостянтинову, де розташований військовий аеродром.

 

О 6:26 ударні БпЛА долетіли до Житомирської, Тернопільської та Рівненської областей, там оголосили тривогу.

"Шахеди" маневрують на Хмельниччині. Там активно працює ППО", ‒ заявив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

ОНОВЛЕНО:

О 7:33 почалися відбої тривог по Україні.

Протягом повномасштабної агресії росіяни випустили по Україні понад 2 тис. Shahed. У середньому за цей рік ворог запускав по Україні 5,5 Shahed на день.

Вночі проти 13 вересня російські терористи атакували Одещину та Сумщину кількома групами безпілотників, випустили 44 "Шахеда". Протиповітряна оборона знищила 32 ворожі дрони.

Зараз ви читаєте новину «В Україні лунала повітряна тривога. У двох областях вибухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі