пʼятниця, 04 березня 2022 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці спалили російської техніки на $3 млрд

Українські військові та сили тероборони від початку війни 24 лютого знищили 1902 одиниці ворожої техніки. Середній темп становить 238 бойових машин за добу. За оцінкою видання Forbes, вартість ліквідованого озброєння - $3 млрд.

 

За даними Міністерство оборони України, станом на сьогодні вдалось знищити 33 літаки, 37 гелікоптерів, 251 танк та 939 бойових броньованих машин (ББМ).

Спалені танки коштували Росії $1 млрд, ББМ – $0,6 млрд, а літаки та гелікоптери разом – $1,1 млрд.

Під час підрахунку Forbes брав вартість одиниці техніки із відкритих джерелах. Наприклад, ціна танка в розрахунках – $4 млн. Саме за такою ціною РФ постачала танки в Алжир у 2006 році.

Точних даних, скільки і яких саме літаків збили, поки немає. Але точно відомо, що серед ліквідованої техніки були Су-25 за $11 млн, Су-30 за $33 млн та Су-34 за $36 млн. Збройні Сили України також збили два великі десантні літаки Іл-76 під Вальковом і під Кропивницьким. Вартість кожного по $86 млн.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Українці спалили російської техніки на $3 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі